Vrijdagavond speelde FC4 tegen Sneek. Tijdens de voorzit hoorde ik al dat Simon Peul de dag er voor al zijn eerste 100 had gemaakt. Gefeliciteerd Simon! Simon is hoofdklasser en zijn spel gaat erg vooruit. “Ja ik had er al een van 93, een van 95 en een van 98. Nu die honderd. Dat geeft zelfvertrouwen.” Dat was te merken. Want tegen Bouke begon hij met 46. Bouke poedelde twee keer. Simon (135)maakte 5, 32, 5 en hij ging uit met 47. In 5 beurten. Bouke (83) had met 28 nog een leuk moyenne.

Daarna mochten Willem tegen Nico en ik tegen Hylke Dam. Willem speelde fenomenaal. Hij was in 12 beurten bij zijn 115. Nadat hij er 175 moest had hij slecht gespeeld. “Ik hoor weleens dat dingen met golven en dalen gaan, maar ik zat in een dal van een jaar.” Willem had een jaar niets gewonnen. En nu bijna 10 gemiddeld. Mooi! Nico had een kwart van zijn partij.

Zelf speelde ik een lange partij tegen Hylke. Hylke moet er 145 maar speelt toch vrij ruim. Wonderlijk. Ik moest er nog vier en ik trok een verzamelbal te sterk. Sinds ik een andere keu heb gebeurt dit regelmatig. Maar goed. Daarvoor had ik ook te veel fouten gemaakt.

Gezellig was dat Andries, Hart en Jan Teljeur er ook waren. Je begroet elkaar als vrienden onderhand. En Rouke  ook natuurlijk. Die gaf kranig partij tegen Andries. Stond lang voor. Bleef op 111 van de 125 een tijd hangen. Andries kwam 3 punten te kort uiteindelijk, na een mooie inhaalreeks. Rouke won. Prachtig.

IMG_9687

U ziet, Jan zat Piet Swart een beetje dwars.

Jan Teljeur stelde weer niet teleur. Hij won in 12 brt van Piet Swart die moeite met het spel had. De laatste partij was van Hart en Andre Kleijer. Ik keek er naar samen met Simon Peul. Simon was heel betrokken bij het spel van Andre en later ook bij dat van Hart. “Nee voller raken jonkje. Dit kan veel zachter.” Hij was echt vol passie en meende het met kracht.” “Simon in je partij zag je er heel rustig uit, maar hier ben je wel pittig.” Ja van binnen heb ik temperament.” Maar ik pas nu zelf een aantal principes toe en daar wordt mijn spel rustiger van. Ik zal het je na de partij even laten zien.” Mike heeft me verteld dat ik de ballen voller moet raken. Dan gaat je eigen bal ook rustiger. Alle snelheid zit in bal 2 dan.” Zelf had ik inderdaad een aantal weken terug gezien dat Mike zijn stootbal na het trekken op zijn elf en dertigst naar bal 3 kuiert. Simon: “Zo hou je positie. Jouw bal blijft bij bal 3. En ik speel alles naar de korte band.” Het kon niet op, de tips.”En losbanders neem ik als het even kan zonder effect. Je wordt veel trefzekerder daarvan.” Kijk dit zijn tips die ik aanneem, want Simon had met zijn spel laten zien dat dit werkt. Hij speelde heel rustig. De stootbal liep langzaam. Het was me al opgevallen dat hij de ballen vol neemt. Simon: “En daar wordt je zelf ook weer rustiger van.”

Wat opviel was dat wij met 3 tafels de enige librespelers waren. Verder werd er op 5 tafels recreatief gedrieband.

Leave a Comment