Voor Biljarters en kegelaars is de Friesche Club de ultieme lokatie om deze sporten te beoefenen. Voor wie gewoon gezellig wil spelen, maar ook voor spelers die in competitieverband de sport willen beoefenen.  In hartje Ljouwert kun je in een historisch pand op 7 wedstrijdtafels en op 3 grote tafels biljarten. Er zijn vier kegelbanen. Daarnaast is er een foyer waar leden elkaar ontmoeten en waar ook gekaart wordt.

Van maandag tot en met zaterdag is de club open van 12.00 uur tot 24.00 uur.  Wanneer je gewoon gezellig een balletje wil stoten is er bijna altijd wel een tafel vrij. Wil je clubwedstrijden spelen dan kan dat op woensdagmiddag of donderdagavond of op de momenten dat je zelf met een lid afspreekt te spelen voor het winter- of zomerrooster. Als je echt serieus wilt biljarten dan kun je les krijgen, in een team spelen of deelnemen aan toernooien. De club kent spelers die een hoogste serie van 5 hebben maar ook van 300. Die laatsten spelen in de regionale of landelijke competitie libre, kader of driebanden.

Iedereen kan lid worden van de De Friesche Club. Kom gewoon eens kennismaken en proef de sfeer.

Voor wie het eens wil proberen is er het biljart- of kegelarrangement. Drie maanden kosteloos ervaren hoe leuk de club is.