Biljarten

Wanneer u lid bent van de Friesche Club, kunt u zoveel biljarten als u wilt binnen de openingstijden. U kunt meedoen met toernooien, het winter- en zomerrooster, de persoonlijke kampioenschappen, de clubavond op donderdagavond of de woensdagmiddagwedstrijd. Maar niets hoeft….

 

Wedstrijden

Op de donderdagavond vindt de wekelijkse clubavond plaats op woensdagmiddag de wekelijks middagwedstrijden. Afwisselend wordt er libre, bandstoten en driebanden gespeeld in toernooivorm met een winnaars- en verliezersronde. Leuke prijzen !

Voor de biljarters die het leuk vinden om met een team te spelen: Een team bestaat uit minimaal 3 mensen dat gedurende het seizoen, dat loopt van september tot mei, uit- en thuiswedstrijden speelt tegen andere verenigingen en clubs. Voor elke klasse bestaat een teamcompetitie.

 

Persoonlijke kampioenschappen.

Voor elk kaliber speler is een eigen klasse. Bij de persoonlijke kampioenschappen komt u mensen tegen die ongeveer even goed als u kunnen biljarten. Over twee avonden (6 wedstrijden) wordt dan uitgemaakt wie de sterkste is. Mocht u dit zijn, dan gaat u door naar de regiofinale, daarna naar de gewestelijke finale en eventueel naar de landsfinale…. u zou zomaar Nederlands kampioen kunnen worden in uw klasse !! U kunt zich voor verschillende disciplines opgeven want naast het libre-spel wordt er ook aan bandstoten en driebanden gedaan. U ziet, u kunt zoveel spelen als u wilt. Heeft u belangstelling voor de Friesche Club en wilt u nadere informatie, dan kunt u bellen met een van de bestuursleden of een e-mail sturen naar: info@friesche-club.nl

Kennismaken met de biljartsport ? Klik HIER.