Het afgelopen weekend liet de club zich zien bij drie andere clubs.

Tammo Bijlsma won het bandstoten in Dronrijp. Magistraal Tammo.

Op het twee weken durende biljarttoernooi Lollum Waaksens waren de FC spelers wel vertegenwoordigd, maar haalden zij niet de winnaarsfinales.

Zelf had ik net vrijdag jl in Lollum verloren van Peter Entius, die mij in de PK finale in Sneek, ook al had verslagen.  Peter wist mij na winst in de overige twee partijen kansloos te maken door dik te winnen. De volgende middag werd ik gebeld, er was in Franeker een eersteklas toernooi. Een van de spelers was niet op komen dagen of ik meedeed, vroeg Jan Rozendal, die samen met Bouke Hofstra als FC lid aanwezig was. Ik gooide mijn plannen om en spoedde mij naar het Franeker, cafe de Notaris. Net binnen zei Jan Sipma mij: je kunt gelijk beginnen. Je mag tegen Peter Entius. Prompt verloor ik deze partij. De 4 partijen daarna won ik. In een partij maakte ik een serie van 51, de hoogste serie van het toernooi. Hiermee won ik een fles beerenburg die ik verlootte onder de arbiters. In mijn laatste partij tegen Harry vd Heide stond ik in drie beurten op 45 punten. Toch had ik nog 25 beurten nodig voor de rest van de 120 punten. Ik had aangekondigd dat ik zondag om 16.30 afspraken had staan en weg moest. Toen ik wegging stond Peter Entius met 26 tegn 56 ver achter op Harry vd Heide. Als Harry won en Peters moyenne bleef onder het mijne (5,45) dan werd ik alsnog toernooi winnaar. De praktische Jan Sipma nam alvast maar een foto met mij, de krans en de eerste prijs, voor het geval dat. Het duurde nog 40 zenuwslopende minuten voordat Jan Rozendal belde: ik was tweede geworden. Peter Entius stond kansloos achter, maar maakte in de laatste 3 beurten 70 punten. Dan win je natuurlijk verdiend. Klasse. Bouke Hofstra werd vierde en Jan Rozendal zesde. Langzamerhand tekenen de vaste kanshebbers in de eerste klasse zich voor mij af. Ik kom ze overal tegen. Frank Tichelman winnaar eerste klas pk staat weer in de winnaarsronde in Lollum komend weekend. Pascal Bergsma die heel mooi speelt is de belofte voor de toekomst. Hij kan een americaine van boven de honderd maken. Hij verloor in Lollum.

Ik heb een ontzettend gezellig toernooi gespeeld. Gezelligheid en strijden om de punten, mooi proberen te spelen, dat zijn de elementen voor plezier. Heerlijk. Jan Sipma is een gezellige gastheer die een goede sfeer neerzet, dat maakt echt t verschil.

FvR

Leave a Comment