Het LOL toernooi:

De kop is er af.

Het organiserend team is versterkt met Nanne Toering en Dirk Faber. Gisteren kregen zij hun LOL t shirt van hun voorgangers Marcel v/d Woude en Jan Rozendal.

De organisatie loopt gesmeerd. Vlekkeloos vinden Dirk en Nanne hun rol. We delen de speellijsten rond. Ik geef u een impressie van momentjes van deze dinsdagavond, openingsavond van het toernooi.

We begonnen weer met de film, de toreadoren stonden klaar om aan te vallen op de ballen.

Heel snel na het begin leverde Margriet Rothengatter haar uitslag al in. Ze had in 14 beurten gewonnen.

Piet Hogerhuis had zijn kleinkinderen een traktatie beloofd als hij vanavond zou winnen. Wat wordt het, op een houtje bijten of lekker snoepen? En Piet won zijn eerste partij.

Piet Hogerhuis, hij was nog speciaal naar de kapper geweest voor een biljart-bal lookalike kapsel, maar mocht dit baten?

Allard was in 16 beurten uit. Boven de twee gemiddeld. Prachtig. Allard: “Ik heb wel wedstrijdervaring met badminton, maar niet met biljarten. Pittig hoor.”

Annie Akkerman is een van de 3 vrouwen die vanavond speelt. Ze  begint nu op de Sjoerd Boonstra juridisch Advies tafel. Annie mag wat meer rust in het spel  brengen, maar ze houdt Sjoerd van Huizen aardig in bedwang. Later verliest ze van Theun die flink op stoom is.

Annie Akkerman

Het aantal FC leden dat vanavond aantreedt is groot. Op tafel 2 spelen nu Allard en Theun. Theun wint in 13 beurten. U  begrijpt zijn glimlach is nog niet verdwenen. Ook na verlies niet denk ik trouwens.

Op het schellinkje zat de jeugd. Die heeft de toekomst. Al 50 jaar zijn dit biljartbeloften. Blijven ze dat? Ze worden door de aanstormende jeugd omarmd.

Anneke van der Vries wilde niet op de foto. Ze wil helemaal niet op de foto? Of niet helemaal. Voor de zekerheid hebben we een foto van haar rug genomen. Misschien dacht ze wel: een foto, ja je kunt mijn rug op.

Anneke van der Vries op de rug gezien.

Of ze dacht: een foto, me zole. Daarom hier een foto van haar schoen.

Anneke haar schoen

Theo Brouwer (van origine Belg), was bereid om als reservespeler te dienen. Voor als iemand uitviel. Om 18.30 u werd hij gebeld. En Theo kwam.

Ik tel bij de partij van Klaas Timmerman. Tegen Theo Brouwer. Klaas staat al snel al flink voor, maar dat belet hem niet om teksten uit te slaan als: “Op de club moet ik er 80 en zo oud ben ik ook bijna. En Theo moet er 120. Maar nu moeten we alle twee 65. Dit wordt heel moeilijk.” Ook als hij met 44 27 voorstaat sombert hij nog wat. En dan roep ik naar Klaas: 16 en nog 5. En hij gaat uit met een serie van 21. De oude rot won weer. Later zal hij dit kunstje tegen zijn maat Jan Zijlstra herhalen. Met een hoge serie neemt hij weer afstand. Wat is zijn geheim? Wat we kunnen zien is dat hij alle ballen flink in beweging houdt. Of is er nog een secret? We zien wel dat hij alles in de strijd gooit. Meebewegen, tong gepunt uit de mond, benen in spreidstand, niets is hem te gek.

In tegenstelling tot Klaas had Margriet de benen keurig gesloten bij de afstoot. Sommigen waren hier helemaal ondersteboven van.

We zien Bouke Fennema aantreden tegen dhr Kooistra. Vorig jaar stonden zij in de finale tegen elkaar. Bouke speelt weer fenomenaal en wint.

Er waren maar liefst 6 Lekkummers op dinsdagavond. Een leuke ploeg. We hebben genoten. Moarn mar wer genietsje.

Annie Akkerman had aan het eind van de avond te weinig gewonnen om door te kunnen. En die kleinkinderen van Piet Hogerhuis: geen snoep.

Leave a Comment