Gisteren speelden Bouke Hofstra en Jan Rozendal en Cees Reitsma PK eerste klas libre op de FC. Cees won verloor een partij. Hij won in Cees had 4,46 moyenne en Jan 4,8. Daarmee laat je zien dat je in deze klasse thuis hoort.  Jan speelde remise in 29 beurten tegen Geert Postma. T wie dreeg. Vanavond nieuwe kansen. Bouke won van Cees , die 112 had, in 27 beurten. Geert Postma speelde een mooie partij van 13 beurten tegen Antoon.

Willem Groeneveld en ik (Frans v Rooijen) speelden de tweede ronde PK eerste klas in Britsum. Zelf mocht ik om 18 u al aantreden tegen Jo Hoppinga die bovenaan stond. We gingen lang gelijk op. Jo scoort altijd constant wel 5 of 6 punten, op een enkele poedel na. Ik zat te zinnen op een serie. Met 25 nam ik afstand en won in 26 beurten. Van deze man winnen. Daar was ik gebrand op. Tegen Bertus Oppersma en Wolter Haanstra kan ik weer gewoon lekker mooi spel gaan spelen. Willem Groeneveld won in 24 beurten van Wim Henk Nicolay. Hij had niet de vorm die we van hem kennen.

Ik sprak met Bertus af om samen mooi spel te geven. Dat deden we. Hij speelde heel verzorgd. Ik had goed positiespel en was in 15 beurten uit. Op de andere tafel verloof Willem in 30 beurten van Jo Hoppinga.

Het werd een latertje, omdat we op twee biljarts kunnen spelen maar. Ik begin goed tegen de mooi beheerst spelende Wolter Haanstra. Ik kom met 56 -14 voor in 7 beurten. Daarna heb ik de pijp uit, zijn de suikers op, zijn de PK’s zoek. Ik schakel over op de overlevingsstand, druk de partij met minder fraai spel door en win in 25 beurten. Wolter had ook de pijp leeg. Het is 24 u en we besluiten dat ik de tweede partij tegen Willem op woensdag, vandaag, speel. je moet 6 partijen spelen, daarom is dat. Dit is een beetje jammerlijk einde van de PK’s want Wolter en Bertus hebben hun partijen al gespeeld, zij verschijnen vandaag niet meer.

Ik probeerde, nu ik eerste sta met 8 matchpunten en 6,22 moyenne, mijn kansen op de finale in te schatten. Johannes Miedema schetste dat je door de mix van waardering voor matchpunten en moyenne, zelfs als je eerste bent, maar met een te laag moyenne, niet zeker bent van een plekje. “Morgen ga ik het je uitleggen hoe dat werkt, Frans.” Ik neem hoofdpijntabletten mee denk ik. Zulke systemen passen altijd slecht in mijn denkraam.

Met een licht glorieus gevoel rij ik om 0.15 u naar de club voor een afzakkertje. Even napraten met Jan en Cees. Heerlijk wat een leuke club hebben we.

 

Tags:

Leave a Comment